Monday, 9 March 2009

ရွမ္းေခါက္ဆြဲ

ရွမ္းေခါက္ဆြဲကုိ ၿမီးရွည္ထက္ ပုိႀကိဳက္ပါတယ္။ လုပ္ရတာလည္း ပုိလြယ္တယ္ လုိ႔ ထင္တာပဲ။ ရန္ကုန္မွာ စားေနက် ဆုိင္ေတြကေတာ့ ၃၄ လမ္းက ကုိးသုံးလုံးရယ္ အမွတ္တရ (ႏွစ္ဆုိင္ရွိတယ္ ထင္တာပဲ) ရယ္မွာပါ။ ကုိးသုံးလုံးမွာ မုန္ၫႇင္းခ်ဥ္ေတြ ငရုတ္သီးေၾကာ္ေတြ ခ်ထားေပးတာ သေဘာက်တယ္။ တုိ႔ဖူးေၾကာ္ကုိ အလ်င္ အျမည္းစား၊ ၿပီးမွ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ မွာစားတယ္။ တုိ႔ဖူးေၾကာ္ကလည္း ရန္ကုန္ေၾကာ္နဲ႔ ေတာင္ႀကီးေၾကာ္ ကြဲေသးတယ္တဲ့။ တုိ႔ဟူးေႏြးကုိေတာ့ ေခါက္ဆြဲ မပါဘဲ စားရတာ ႀကိဳက္တယ္။ ရန္ကုန္မွာ စားဖူးသမွ်ထဲမွာ ေရွ႕ေဆာင္ရုံ ေအာက္က ရွမ္းဆုိင္က တုိ႔ဖူးေႏြးကုိ အႀကိဳက္ဆုံးပါပဲ။ ေျပာရင္း ရွမ္းေခါက္ဆြဲ စားခ်င္္တာနဲ႔ အာရွဆုိင္သြားၿပီး လုိတာေလးေတြ ၀ယ္လာတယ္။

၀က္သားကုိ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ဆီျပန္ေအာင္ ခ်က္တယ္။
ဆီတုိ႔ဖူးနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ေရနည္းနည္းနဲ႔ ေဖ်ာ္ထားတယ္။
ေျမပဲေၾကာ္ကုိမေၾကတေၾက ႀကိတ္
မုန္ၫႇင္းခ်ဥ္ ကုိေသးေသးေလးလွီး
ရွမ္းေခါက္ဆြဲအသုပ္နဲ႔ ဟင္းခ်ိဳ သုံးေဆာင္သြားပါဦး...

18 comments:

ATN said...

ငယ္ငယ္တုန္းက ဖတ္ဖူးတဲ့ ကဗ်ာတပုဒ္က အပိုဒ္ေလး တပိုဒ္ကို သြားသတိရတယ္...

ျမင္သာျမင္ရ မစားရရ၍.... blah... blah... blah... :(

ကိုရင္ေနာ္ခင္ေလးငယ္ said...

ႏွိပ္ဟ..!
ဝါးတီးနဲ႔ေတြ႕ၿပီ..
“ျမင္သာျမင္ မစားရ” ဆိုတာကို
မ်က္လံုးႀကီးနဲ႔ စားလို႔ ရေအာင္ စားလိုက္တယ္.. း)

ဒီပံုစံေခါက္ဆြဲမ်ိဳး မျမင္ဖူးဘူး
ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ထင္ပါရဲ႕ စားၾကည့္မယ္..

သွ်မ္းေခါက္ဆြဲဆို အရည္ေလးနဲ႔ ပိုစားခ်င္တယ္..
ပုဂံလံုးကို ပါးစပ္မွာေတ႔ တူေလးနဲ႔ ေခါင္ဆြဲဖတ္ေတြကိုတား
ခ်ဥ္စပ္စပ္အရည္ေတြကို ခြက္ေစာင္းေမာ႔ေသာက္ရတာ အရသာ..

႐ွလြတ္..!!!

အဲ႔... လိုက္ပြဲေလး လုပ္ပါဦးဗ်..
ခင္ေလးနဲ႔ ကေလးေလးအတြက္ ပါစယ္ဆြဲသြားမယ္.. ဟီးးး

ခင္မင္တတ္တဲ႔

ကိုရင္ေနာ္

ZT said...

Breakfast မစားရေသးဘူး။ ဗိုက္ဆာသြားျပီ။ :D

Anonymous said...

မနက္စာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ လာစားသြားတယ္။
ေနာက္ၾကံဳရင္ တို႕ဟူးေႏြးေလး ေကြ်းပါဦး... ဟီဟိ း)

PAUK said...

လာငမ္းသြားတယ္..မမီယာ

Anonymous said...

ရွမ္းေခါက္ဆြဲဆိုရင္ေတာ့ အရည္ပဲလာလာ အသုပ္ပဲလာလာ ဆြဲျပီးသား။
အခုလည္း ရွမ္းေခါက္ဆြဲ အသုပ္ကေလးကို စားသြားတယ္။ ဟင္းခ်ိဳေလးက ေကာင္းမွေကာင္းပဲ။

ၾကည္

nu-san said...

စားခ်င္လိုက္တာ.. ရုံးမွာ ထမင္းစားခ်ိန္လာၾကည့္မိတာ.. ဗိုက္ဆာဆာနဲ႔ပဲ ျပန္သြားပါျပီ.. :(

ksanchaung said...

ကၽြန္ေတာ္က ရန္ကုန္သားပါ။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ အေတာ္ႀကိဳက္တယ္။ ရွမ္းျပည္မွာ စားရတာေလာက္ ဘယ္မွာမွ အရသာမေတြ႔ဘူး။ မႏၲေလးမွာလည္း မဆိုးပါဘူး။ ရန္ကုန္မွာေတာ့ တခုခု လိုေနသလိုပဲ။

စားရင္ (ရန္ကုန္အေခၚ) ဆန္ေစးကို တိုဟူးေႏြးနဲ႔ စားရတာကို အႀကိဳက္ဆံုးပဲ။

ေရႊဂ်မ္း said...

စားခ်င္တယ္။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ မစားရတာ အေတာ္ၾကာေပါ့။ း(

Moe Cho Thinn said...

မီယာလုပ္သလိုမ်ိဳး ရွမ္းေခါက္ဆြဲ အသုတ္ ေကာင္းေကာင္း စားခ်င္တယ္။ ဒီက ဆိုင္ေတြမွာ အဲဒီလို မေကာင္းသလိုပဲ။ အသုတ္ဆို ဘာသုတ္သုတ္ အကုန္ႀကိဳက္စ္..
မီယာ လာလာအားေပးေနတာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ အားတဲ႔အခ်ိန္ေတာ႔ စာေရးမွာပါ။ ဒီသူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ ခြဲမွ မခြဲႏိုင္တာ..

tg.nwai said...

မီယာေရ..ဒီမွာေတာ႔ အလြယ္ ရွမး္ေခါက္ဆဲြခ်ည္းပဲ စားျဖစ္ေနတာ.. မီယာရွမး္ေခါက္ဆဲြအသုတ္ကေတာ႔ ပံုစံတမ်ိဳးေလးပဲ..စားေကာင္းမယ႔္ ပံုေလး..ဒါေပမယ္႔ အျပင္က လူေတြကို အားနာလုိ႔ မ်က္လံုးနဲ႔ပဲ ျမည္းသြားေတာ႔တယ္..:)

JuneOne said...

ကုန္ၿပီလားဟင္။ေနာက္က်သြားတယ္။

ဇနိ said...

တို႔ဟူးေပ်ာ့နဲ႔ႀကိဳက္တယ္... သူ႔ကို မစားခင္ တုိ႔ဟူးေၾကာ္စားရတာလည္း ႀကိဳက္တယ္
း)

khin oo may said...

enjoyed

Anonymous said...

ကမန္းကတန္း လာစားသြားတယ္ မီယာ။ အမက ပဲငပိနဲ႔ ခ်က္တယ္။ ျငဳတ္သီးဖတ္ေလးေတြနဲ႔ ေရာၿပီးသား ပဲငပိကို တရုတ္၊ ထိုင္းဆိုင္ေတြမွာ ရတယ္။ ဆီတို႔ဟူးနဲ႔ စမ္းၾကည္႔ဦးမယ္။ ေက်းဇူး။

Anonymous said...

ၾကည့္ရတာ ေကာင္းလုိက္တာ။ အမွတ္တရက ရွမ္းေခါက္ဆြဲေရာ ရွမ္းထမင္းေရာ ႀကဳိက္တယ္။

လင္း said...

စားလို ့ေကာင္းလိုက္မဲ့ျဖစ္ျခင္း

တန္ခူး said...

ညီမေရ… စားခ်င္စရာေလးေနာ္… အမက ၉၉၉ မွာ တခါပဲ စားဖူးတယ္.. မ်ားေသာအားျဖင့္ ေခမရဍ္မွာ စားျဖစ္တယ္… အမက အရည္ေဖ်ာ္စားျဖစ္တာမ်ားတယ္…