Monday, 15 December 2008

ငါးကေလးနဲ႔ေျမပဲေၾကာ္

ငါးေျခာက္ ေသးေသး ေလးေတြ ကုိ ေရစင္စင္ ေဆးၿပီး ေရစစ္ ထားတုန္း ေျမပဲကုိ မီးနဲနဲနဲ႔ ေလွာ္ပါတယ္။ ေျမပဲ လည္း က်က္ေရာ မီးဖုိ ေပၚက ခ်ၿပီး ခဏ ေဘးဖယ္ ထား ပါတယ္။ ဆီနဲနဲ ထည့္ၿပီး ေရစစ္ ထားတဲ့ ငါးေျခာက္ေလး ေတြကို ေၾကာ္ပါတယ္။ မီးပူရင္ မတူးေအာင္ ဂရုစုိက္ရပါတယ္။ ကၽြတ္လာရင္ ဆယ္ၿပီး ဆီစစ္ ထားပါတယ္။ ေအးသြားရင္ ငါးေၾကာ္နဲ႔ ေျမပဲေၾကာ္ကုိ ေပါင္းလုိက္ရုံပဲ။

စင္ကာပူမွာ ေနတုန္းက အစားအေသာက္ေတြ တင္ပုိ႔တဲ့ စက္ရုံ တစ္ခုမွာ အလုပ္သင္ ဆင္းၾကေတာ့ အုန္းထမင္းနဲ႔ ငါးကေလးေၾကာ္ ဖက္နဲ႔ ထုပ္ထားတဲ့ ထမင္းထုပ္ကုိ ဂ်ေဟာကေန ေန႔တုိင္း အလုပ္လာတဲ့ သူငယ္ခ်င္းက စားခ်င္လုိ႔ မွာလုိက္တုိင္း အၿမဲ ၀ယ္လာေပးတယ္။ သိပ္စားလုိ႔ ေကာင္းတာပဲ။

အဲ့ဒီ စက္ရုံနဲ႔ ကပ္လ်က္က ေပါင္မုန္႔ စက္ရုံ။ တခါတေလ ေပါင္မုန္႔ေတြ အလကား လာေပးရင္ ရုံးက အန္တီေတြက sandwich party ဆုိၿပီး လုပ္တယ္။ ငါးနဲ႔ ေျမပဲေၾကာ္ ထားတာကုိ ငရုတ္သီးအႏွစ္ sambal နဲ႔ေရာ ၿပီး ေပါင္မုန္႔နဲ႔ စားၾကတာ စားလုိ႔ ေကာင္းမွေကာင္း။

ငါးေျခာက္ ေလးေတြ လက္ေဆာင္ ရေတာ့ ဘယ္လုိ လုပ္စား ရမယ္မွန္း မသိလုိ႔ မဇနိ ကုိ လွမ္းေမးၿပီး လက္တည့္စမ္း ထားတာပါ။ (နိနိေရ ေက်းဇူးေနာ္) အိမ္က တစ္ေယာက္ကေတာ့ ဘီယာနဲ႔ ျမည္းဖုိ႔ တစ္ခု ရသြားတာေပါ့။

9 comments:

Anonymous said...

အမ မီယာ ငါးေၾကာ္ေလးက ပိုစားေကာင္းမည့္ပံုေပၚတယ္။
အဲဒီလိုေလး မ်ားမ်ားေၾကာ္ထားၿပီး မနက္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားလည္း ရမယ္ေနာ္။
နိနိကို ေက်းဇူးမတင္ရပါဘူးဗ်။

ThuHninSee said...

ဟယ္..စားခ်င္တယ္။ မမီယာ..ငါးေျခာက္ေၾကာ္ရတာ အဆင္ေျပလား။
အနံ႔ေတြဘာေတြ အေတာ္ထြက္လားဟင္။

Nu Thwe said...

ဟဲေတာ္.....သူနဲ႔က်မွ တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ း) မေန႔ကပဲ စားခ်င္လို႔ စဥ္းစားေနတာ။ ယိုးဒယားဆိုင္ ေျပးၿပီး ငါးေျခာက္ ၀ယ္ရဦးေတာ႔မွာပဲ။ လာၾကည္႔ သေရက် ဗိုက္ဆာၿပီး ျပန္သြားပါၿပီ း(

khin oo may said...

ေနာက္တခါ ငရုတ္သီးေလးပါ ထည္႕ေၿက္ပါ။ (ဆရာၿကီးလုပ္သြားသည္. မဇနိ မသိပါေစနွင္႕

Anonymous said...

နိနိ > ဟုတ္ပါ့ ထမင္းပူနဲ႔ ငါးေလးေၾကာ္။ နိနိေျပာျပလုိ႔ သတိၱေတြရွိၿပီး ေၾကာ္ျဖစ္တာေလ။

မြန္ > အနံ႔ထြက္မွာေၾကာက္လုိ႔ သူမ်ားအိမ္မွာသြားေၾကာ္လာတာ ဟီးဟီး

မႏုသြဲ႔ > great minds think alike :P

မမ KOM > ေနာက္တခါ ငပလီျပန္ ငါးေျခာက္လက္ေဆာင္ရလွ်င္ ငရုတ္သီးႏွင့္ ေၾကာ္ပါမည္

May Moe said...

ရည္ေႏြးနဲ႕ျမည္းလဲေကာင္းပါတယ္လို႕ :P မမမီယာ အိမ္လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္

khin oo may said...

ထပ္ဖတ္သြားသည္။

ThuHninSee said...

ျပန္လာေခ်ာင္းပါတယ္။ ဟုိးေန႔က ခ်က္ထားတဲ႔ ၾကက္ေပါင္ ကိုက္ေနတာ ေတြ႔တယ္။

Anonymous said...

ငါးနီတူေျခာက္ကေလးေတြ ထင္တယ္.. မေကအမ္အိုေျပာသလို ငရုတ္သီးေၾကာ္ၿပီး ေရာလိုက္ရင္ ပိုစားေကာင္းတယ္. ဟိုးအရင္ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ ့ေနတုန္းက ေၾကာ္ေလ့ရွိတယ္..သူငယ္ခ်င္း အစ္ကိုၾကီး တစ္ေယာက္ကို သူ ့ရဲ့သူငယ္ခ်င္း မေလးတရုတ္က မေလးက ေန ပို ့ပို ့ေပးတယ္.. အခု စလံုးမွာ ေနေတာ့ တစ္ခါမွ မေၾကာ္စားဘူး.. အိမ္က ပို ့ေပးမွ စားတယ္.